Tanulni szeretnél és túlélni! Pedig látszólag a világban még mindig viszonylagos nyugalom van. Mennek a dolgok a maguk útján. Vagy mégsem?…

Pedig te vagy az emberiség túlélésének egyik záloga, tudtad ezt? Élelmiszeripar mindig kell, hiszen enni mindig kell, mondták a régi időkben. De vajon ez ennyire egyszerű lenne?

Egy olyan világot teremtettünk, ahol minden változékony, összezavaró, kaotikus és kétértelmű. Ember, vállalkozás legyen a talpán, aki vitorlát bont a sziklás szirtek közelében és nem csak hisz a jószerencsében, hanem megtanul lavírozni közöttük.

Még a hidegháború idejére nyúlik vissza, hogy a Szovjetunió összeomlása mentén kialakult, mindenbe begyűrűző bizonytalanság okán kutatni kezdték a rendszereink bizonytalansághoz való alkalmazkodási stratégiáit. Sok tanulmány született arról, hogy mi a záloga egy kétértelmű és veszélyes gazdasági és társadalmi hullámvasutat túlélni. Ez pedig nem más, mint az olyan vezetők képzése, akik holisztikus információk, tudás birtokában vannak, mernek szembemenni és megkérdőjelezni, akarnak drasztikusan változtatni és elég bátorságuk van lépéseket tenni.

Nos most mi ,ehhez raktunk össze a Mentes Akadémián neked vezetőnek, mentes termékeket gyártónak egy olyan programot, melyet általában nem találsz meg egyszerre egyetlen helyszínen.

Rád szabva, sokszínűen, holisztikusan. Itt mindenhez, ami a túléléshez és a vitorlabontáshoz kell, kapsz segítséget.

Gyere és hallgasd meg 2025 marcius 12.-én a VOSZ Székházban (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 53.) azokat az előadókat, akik ritkán adnak elő egyetlen napon ugyanazon rendezvényen.

2025. március 12.

CED KözépeurópaiGazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. KÖZPONT. 1027 Budapest, Kacsa u. 15-23. 3. emeleti tárgyaló

Tanuljunk és túléljünk!

2024-as program:

Program:

}

09:00

Vendégek érkezése

 

}

09:30

Nyitószavak / Rendezvény megnyitása

Oltványi Zsolt – Dr. Némedi Erzsébet

}

09:35

Ezt sem írhatom rá! – a paragrafus hullámvasút

Előadó: Dr. Molnár Linda Gabriella – ügyvéd, élelmiszer jogász

}

10:05

Mentes, ráadásul hibamentes? – Túlélőkalauz a minőségbiztosításban

Laczó Dániel – Minőségbiztosítási és termelésfejlesztési szakértő, OPEX Solution Kft. ügyvezető és tulajdonos

}

10:35

Kávészünet

}

10:50

Attól mert kitaláltál egy receptúrát, még nem fejlesztettél terméket!

Dr. Némedi Erzsébet – Élelmiszeripari mérnök és stratéga

}

11:20

Márkaépítés kalandpark

Szabó Károly (Carlo) – Kaméleon Marketing ügynökség tulajdonos, szakmai vezető

}

11:50

Greenwashing, azaz zöldre mázolt hazugságok

Nyári Attila – Közgazdász, nemzetközi vízpolitikai és vízdiplomáciai szakértő.

}

12:20

Ebéd szünet

 

}

13:00

Élelmiszeripari igaz történetek avagy miként kerültünk mi ezen területre

Oltványi Zsolt – Dr. Némedi Erzsébet  

}

13:10

A mentesség – a nemkívánatos komponensek hiányának laboratóriumi ellenőrzése

Dr. Szigeti Tamás – Stratégiai Igazgató, Bálint Analitika

}

13:40

In/Out – Optimális termékéletút

 Tukacs Máté – Marketing vezető, Bijo Kft.

}

14:20

Kávészünet.

 

}

14:40

Dolgoztál már együtt egyetemmel? Ha nem, most fogsz!

Karnis Gabriella – szakoktató, KKV Üzletfejlesztési Hub vezető, Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar

}

15:10

Trendek, mint az emberiség kihívásaira adott válaszok

Dr. Némedi Erzsébet – Élelmiszeripari mérnök és stratéga

}

15:40

Nemzeti Agrár Kamara Mentes munkacsoport megalakulásának története

Szabolcs Péter – NAK Mentes munkacsoport elnök, Amurex Kft tulajdonos

}

15:50

Aktuál piaci kitekintő. Kerekasztal beszélgetés jelenlegi gazdasági helyzetünk

 Szabolcs Péter – NAK Mentes munkacsoport elnök, Amurex Kft tulajdonos – Pinczes Marianna – Grapoila márka megalkotója –  Cserfalvi Bence – Cserfalvi Cukrászda tulajdonosa

}

16:20

Zárószavak / Rendezvény zárása

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Nézd meg, hogy milyenek voltak az előző MentesFesztek!

Fehérje mint létfontosságú tápanyag a mindennapokban

Előadó: Dr. Németh Csaba

40+ Kiállító

Próbáld ki, kóstold meg a termékeket, gyűjtsd az információt a szolgáltatásokról, találkozz az egészségtudatos életmód legnevesebb hazai képviselőivel.

150+ ajándékcsomag

Az első 150 vendégnek mindkét nap meglepetés ajándékcsomaggal kedveskedünk.

12+ Előadás

Minden amit tudnod kell az egészséges életmódról, a táplálkozásról, az érzékenységről, mozgásról. Kérdezz és tanulj a legjobbaktól.

Kedves Látogatók!

Mivel esményünk élelmiszeripari rendezvény, ezért megkérünk minden kedves látogatót, hogy házi kedvenceiket az esemény látogatásakór legyenek szívesek mellőzni! Megértésüket köszönjük

14 éves kor alatt a belépés ingyenes!

2024-es rendezvényünk előadói:

2024-es rendezvényünk kiállítói

2024-as program:

Program:

}

10:30

Esemény megnyitó

Oltványi Zsolt – esemény főszervezője

}

10:45

Terítéken a változás: A jövő flexitáriánus?

Előadó: Miskolczi István

}

11:15

Az életmérgezés ellenszerei. Egészséghelyreállítás és egészségmegörzés tudományos alapokon.

Előadó: Kasek Roland (MINDiet)

}

12:00

Magyar “mentes” cégek a határon túl! Sikertörténetek itthonról. 

Kerekasztal beszélgetés: László Judit (Exportfejlesztési tanácsadó), Dr Németh Csaba (Capriovus ügyvezető), Föglein András (LivingFoods) moderátot: Oltványi Zsolt 

}

12:30

Egészségtudatos finomságok percek alatt – főzőbemutató

Chef: Hargitai-Kovács Andrea

}

13:00

“Mit tartunk fenn? – eligazodás az étkezéseink és a klímaváltozás útvesztőiben”

Kerekasztal beszélgetés: Szöllősi Réka (független élelmiszerpolitikai szakértő), Pinczes Mariann (Grapoila tulajdonos), Dalmandi Julia (Secontaste alapító) moderátor: Dr. Némedi Erzsébet (élelmiszeripari mérnök)

}

13:45

Termékek és szolgáltatások fenntarthatósága vállalati és magán szinten.

Kerekasztal beszélgetés: Juhász András (CleanEco), Bálint Attila (IKEA), moderátot: Oltványi Zsolt

}

14:30

Vegán húshelyettesítők etikai, mentális és élettani hatásai

Szöllősi Réka (független élelmiszerpolitikai szakértő), Fidrich Róbert  (programvezető, MTVSZ), Dr. Juhász Keglovits-Klára Zsázsa (elnökségi tag – MOTE), Zsolnay Gergely (executive séf)
moderátor: Péntek Csaba – alapító VBC

}

15:15

Vegán Húshelyettesítők Viadala Zsűri bemutatkozó

Segal Viktor (Chef), Eran Fridmann (PizzaMe), Zentai György (BioBarát Biobolt tulajdonos), Péntek Csaba, (Vegán Business Circle), Veres Attila, (Provega-Trend tulajdonos) 

}

15:30

Csak a nőknek helyszíni kitelepülés

Dr. Pazsa Kornélia (Stella Nelly),  Veres András (Kaqun Zugló), Bata Móni (Életem a Sport Egyesület) moderál: Kovács Lili, Kovács Magdi (Csak a Nőknek),  

}

16:15

Vegán Húshelyettesítők Viadala eredményhirdetés

Oltványi Zsolt

}

17:00

Mi a BIO? Tévek, tévhitek és egy kis segítség mindazoknak aki nem biztosak ezen területen.

Nemcsák László (Grandió), Dr. Sipos Nikoletta (Biokontroll) moderátot: Oltványi Zsolt  

}

17:30

A rostok, mint a modern táplálkozástudomány csodafegyverei: multifunkciós megoldás, vagy hamis ígéret? Élettanilag előnyös rostok vegán élelmiszerekben történő alkalmazhatóságát alátámasztó kutatások. 

Előadó:Dr. habil Kiss Attila

A változtatás jogát fenntartjuk!

Korábbi kiállítóink:

Szervezőkről

A Mentes Cukrászüzem (Budapest, Zugló)

Küldetésünk, hogy a gasztronómia területén egészségtudatos, mégis ellenállhatatlanul finom termékekhez segítsük vásárlóinkat. Nálunk mindenki megtalálja a neki megfelelő érzékenységre, táplálkozási módra a kedvencét, legyen szó cukorbetegségről, glutén-, és laktózérzékenységről, vagy épp vegán táplálkozásról.

Cukrászdákba, pékségekbe, bioboltokba és kávézókba szállítunk Budapest-szerte, és az ország több pontjára. Termékeink mindegyike kézzel készül, nem tartalmaznak mesterséges tartósítószert vagy adalékanyagot, a csomagolás is gondos kezek munkája. A Mentes készítmények lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatóak természetességüknél fogva, amit többek között táplálkozás szakértőnk tesz makulátlanul egészségessé, és cukrászaink fantáziája feledhetetlenné.

CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

Magyarország közép-európai exportösztönzéséért és a regionális kereskedelmi folyamatainak fejlesztéséért felelős intézményként a CED célja a versenyképes és magas hozzáadott értéket képviselő magyar vállalkozások külpiacra segítése.

A közép-európai régióban összesen 23 külképviseletük található – kiegészítve megyeszékhelyeken tevékenykedő belföldi irodákkal –, amelyek feladata a külpiaci kereslet és a hazai kínálat összehangolása, a megfelelő üzleti partnerek összekapcsolása.

A Mentes Feszt társzervezőjeként nem csak a kárpát-medencei kiállítók meghívásával, de a környezet- és egészségtudatos cégek közti párbeszéd és a közös üzleti lehetőségek meghatározásával segítik rendezvényünk sikeres megvalósítását.

Helyszínről

A rendezvény könnyen megközelíthető néhány perces sétával a Petőfi híd budai hídfőjétől (4-6 villamos), vagy a Rákóczi híd budai hídfőjétől (1-es villamos).

Gépkocsival érkező vendégeink számára több száz ingyenes parkolóhelyet biztosítunk a rendezvénytől néhány méterre.

Az ELTE impozáns Gömb Aulája egyedi üvegtetejének köszönhetően a tél végi napokban is világos, ugyanakkor meleg, így a fesztivál teljes területe a belső terekben kerül kialakításra. Vendégeink a ruhatár igénybevételével kényelmesen tudnak a kiállítói és előadói térben közlekedni.

mentesfeszt@mentes.co.hu

Balázs park 12., Budapest, Hungary, 1142

Adatvédelmi tájékoztató